Cadeau-ideeën voor Sinterklaas en kerst

Cadeau-ideeën voor Sinterklaas en kerst
De decembermaand komt steeds dichter bij. Wat een leuke tijd! Overal lampen en kaarsjes aan, het huis versierd en cadeaus om uit te pakken. Maar wat geef je een baby nu eigenlijk cadeau voor sinterklaas of kerst? Wanneer je baby echt pas geboren is heb je natuurlijk tijdens de kraamperiode al een boel cadeaus gehad voor je baby. Wat geef je dan nog? Het is met speelgoed handig om iets te geven wat nog net niet bij de leeftijd past. Je kindje kan er langer mee spelen en wordt uitgedaagd nieuwe dingen te ontdekken en ontwikkelen.

Ga je voor de bekende merken of toch liever voor duurzaam?
Je kunt Googlen naar de top 10 cadeaus voor bijvoorbeeld een 1 jarige. Dan zul je zien dat daar een vormenstoof, VTech ToetToet auto’s en een omkeerbare speelmat op staan. Ook Little Tikes, Playmobil 123 en Fisher-Price zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Het oorverdovende geluid van Tim Takelwagen blijft je zelfs in de nacht achtervolgen… wees gewaarschuwd.

Je zou ook van dit rijtje af kunnen stappen en voor duurzaam, bewust speelgoed kunnen gaan. Vul het aan met praktische dingen! Want een baby hoeft uit de zak van Sinterklaas heus geen 10 cadeautjes te krijgen. En van onder de kerstboom trouwens ook niet. Koop ook spullen waar je zelf iets aan hebt. Moet er nog iets in de kledingkast aangevuld worden?

Wij hebben prachtige cadeaus voor jongens en meisjes, fijne schoencadeautjes en cadeaus voor pakjesavond of onder de kerstboom. Onze top 10 van leuke, praktische én duurzame cadeaus vind je hier. Met een win win situatie, want wij voegen daar zo min mogelijk geluid aan toe. Een brabbelende baby is tenslotte veel leuker om naar te luisteren. De producten zijn stuk voor stuk veilig voor je kindje, duurzaam én ze kleuren je huiskamer (en de box als je die gebruikt) natuurlijk mooi. Het speelgoed stimuleert je baby met de (fijne) motoriek, grijpen, proeven, luisteren en ontdekken.

Onze top 10 cadeau-tips voor jonge kinderen
#1 My first Zoo-diertje van Tikiri, gemaakt van 100% natuurrubber en heeft een klein rammel-geluidje. Gezellig om mee te spelen, hij kan zelfs mee in bad!

 

#2 Schattig diertje (eenhoorn of leeuw) van Konges Slojd, gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Fijn voor je baby als verzachting van het pijnlijke tandvlees bij doorkomende tandjes. De textuur van het bijtspeelgoed stimuleert het zicht, de tast en de smaak van je kind. Het diertje is gemakkelijk vast te houden door kleine handjes.

#3 Roze is een pop van Bonikka. Het lijfje is gemaakt van biologisch katoen en het hoofdje van natuurrubber. Roze is ca 32 cm groot en zit in een mooie cadeauverpakking. Wordt zij het nieuwe vriendinnetje van jouw kind?

#4 Tikiri bijtring giraf of krokodil. Heel fijn bij (doorkomende) tandjes, lekker knabbelen. Oók gemaakt van 100% natuurrubber.

#5 Het knuffelkonijn van Konges Slojd is een echte knuffeldoek voor je kind, speciaal gemaakt om mee te knuffelen en tutten. Aan het oor kan een fopspeen geknoopt worden. Samen slapen is vertrouwd en fijn! Gemaakt van 100% biologisch katoen met kapok vulling (een pluk zachte vezels van de Kapokboom).

 

#6 Een barnsteen armband of ketting van Amberos! Wanneer barnsteen tegen de huid wordt gedragen, geeft de warmte van de huid de helende oliën en barnsteenzuur vrij. De huid neemt deze oliën en zuren op. Het barnsteenzuur heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking, bijvoorbeeld voor baby’s om hun tandjespijn te verlichten.

#7 De Kiekie’s vlaszaadkruik is gevuld met biologisch vlaszaad. De kruikzak is gemaakt van zacht organic cotton fleece en een leuk printje voorop. De kruik kan gebruikt worden bij kindjes met bijvoorbeeld darmkrampjes en onrust. De warmte en druk van het kruikje geeft een geborgen en vertrouwd gevoel. Je kunt het kruikje ook gebruiken om het bedje, wandelwagen of hydrofieldoek op te warmen. En sommige kindjes vinden het gewoon heerlijk om er samen mee te slapen. 

#8 Hydrofiele luiers. Tja, what do I say more? Van die dingen kun je er gewoon nooit genoeg hebben.

 

#9 Eten is een feest! En al helemaal als je kindje het zelf mag ontdekken. Deze dinerset van Konges Slojd bestaat uit een beker, bord, kom, vork en lepel. De afmetingen zijn handzaam voor kleine kinderen en daardoor makkelijk in gebruik. Ook fijn, de set kan in de vaatwasser! (70% natuurlijk bamboe, 30% melamine)

#10 And last but not least. Ik zei het net al, ‘moet er nog iets in de kledingkast aangevuld worden?’ Een zacht pakje, mooi shirt of stoere broek. Ze doen het altijd goed.