Cadeau ideeën voor baby's en jonge kinderen

Top 10 cadeau ideeën voor baby's en jonge kinderen

 

Er is een baby geboren of je kindje is jarig. Wat een leuke tijd! Beschuit met muisjes, kaarsjes op de taart, het huis versierd en cadeaus om uit te pakken. Maar wat geef je een baby nu eigenlijk cadeau bij de geboorte of verjaardag? Als je op kraamvisite gaat dan neem je meestal een cadeau voor de baby mee, ook een cadeau voor de rest van het gezin (vergeet mama niet na die harde arbeid!) is natuurlijk leuk. Ga je voor de bekende merken of toch liever voor duurzaam?


Je kunt Googlen naar de top 10 cadeaus voor bijvoorbeeld een baby of 1 jarige. Dan zul je zien dat daar een vormenstoof, VTech ToetToet auto’s en een omkeerbare speelmat op staan. Ook Little Tikes, Playmobil 123 en Fisher-Price zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Het oorverdovende geluid van Tim Takelwagen blijft je zelfs in de nacht achtervolgen… wees gewaarschuwd.
Je zou ook van dit rijtje af kunnen stappen en voor duurzaam, bewust speelgoed kunnen gaan. Vul het aan met praktische dingen! Want een baby hoeft bij de geboorte, uit de zak van Sinterklaas of zijn eerste verjaardag heus geen 10 cadeautjes te krijgen. Koop ook spullen waar je zelf of de ouders iets aan hebben. Moet er nog iets in de kledingkast aangevuld worden?

Wij hebben prachtige cadeaus voor jongens en meisjes. Kraamcadeau's, verjaardags cadeau's, cadeaus voor pakjesavond of om onder de kerstboom te leggen. Onze top 10 van leuke, praktische én duurzame cadeaus vind je hier. Met een win win situatie, want wij voegen daar zo min mogelijk geluid aan toe. Een brabbelende baby is tenslotte veel leuker om naar te luisteren. De producten zijn stuk voor stuk veilig voor het kindje, duurzaam én ze kleuren de huiskamer (en de box als die gebruikt) wordt natuurlijk mooi.
 

Grijpen, luisteren en ontdekken


Het speelgoed stimuleert de baby met de (fijne) motoriek, het grijpen, proeven, luisteren en ontdekken. Waar wij denken wat is dit voor een suffig speelgoed, gaat er een wereld voor het kindje open. Het is met speelgoed ook handig om iets te geven wat nog net niet bij de leeftijd past en eigenlijk voor een ouder kindje is. Je kindje kan er langer mee spelen en wordt uitgedaagd nieuwe dingen te ontdekken en ontwikkelen. Het speelgoed van oudere briers en zussen is daarom ook altijd een hot item.


Bijtspeelgoed van Konges Slojd Speelgoed voor tanden


Onze top 10 cadeau-tips voor jonge kinderen


#1 My first Zoo-diertje van Tikiri, gemaakt van 100% natuurrubber en heeft een klein rammel-geluidje. Gezellig om mee te spelen, hij kan zelfs mee in bad!

#2 Schattig diertje (eenhoorn of leeuw) van Konges Slojd, gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Fijn voor je baby als verzachting van het pijnlijke tandvlees bij doorkomende tandjes. De textuur van het bijtspeelgoed stimuleert het zicht, de tast en de smaak van je kind. Het diertje is gemakkelijk vast te houden door kleine handjes.

#3 Roze is een pop van Bonikka. Het lijfje is gemaakt van biologisch katoen en het hoofdje van natuurrubber. Roze is ca 32 cm groot en zit in een mooie cadeauverpakking. Wordt zij het nieuwe vriendinnetje van jouw kind?

#4 Tikiri bijtring giraf of krokodil. Heel fijn bij (doorkomende) tandjes, lekker knabbelen. Oók gemaakt van 100% natuurrubber.

#5 Het knuffelkonijn van Konges Slojd is een echte knuffeldoek voor je kind, speciaal gemaakt om mee te knuffelen en tutten. Aan het oor kan een fopspeen geknoopt worden. Samen slapen is vertrouwd en fijn! Gemaakt van 100% biologisch katoen met kapok vulling (een pluk zachte vezels van de Kapokboom).

Barnsteen ketting kind Barnsteen werkt pijnstillend

#6 Een barnsteen armband of ketting van Amberos! Wanneer barnsteen tegen de huid wordt gedragen, geeft de warmte van de huid de helende oliën en barnsteenzuur vrij. De huid neemt deze oliën en zuren op. Het barnsteenzuur heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking, bijvoorbeeld voor baby’s om hun tandjespijn te verlichten.

#7 De Kiekie’s vlaszaadkruik is gevuld met biologisch vlaszaad. De kruikzak is gemaakt van zacht organic cotton fleece en een leuk printje voorop. De kruik kan gebruikt worden bij kindjes met bijvoorbeeld darmkrampjes en onrust. De warmte en druk van het kruikje geeft een geborgen en vertrouwd gevoel. Je kunt het kruikje ook gebruiken om het bedje, wandelwagen of hydrofieldoek op te warmen. En sommige kindjes vinden het gewoon heerlijk om er samen mee te slapen. 

#8 Hydrofiele luiers. Tja, what do I say more? Van die dingen kun je er gewoon nooit genoeg hebben.

#9 Sokken... Ja je leest het goed. Sokken. Hoé leuk zijn die dingen aan je voeten? Ze kunnen er af, papa doet ze weer aan, kind haalt ze er weer af. Eindeloos speelplezier. 

#10 And last but not least. Ik zei het net al, ‘moet er nog iets in de kledingkast aangevuld worden?’ Een zacht pakje, mooi shirt of stoere broek. Ze doen het altijd goed.


Geboortekaartje Stuur een geboortekaartje

Een leuk (geboorte)kaartje


Een leuke kaart mag bij een geboorte of feestje natuurlijk niet ontbreken. In ons assortiment vind je kaarten van illustrator Lotte Drouen. De illustraties van dieren zijn met waterverf getekend, digitaal nabewerkt en gedrukt op mooi, dik structuurpapier. De kleine details en mooie afwerking zijn werkelijk prachtig en maken de kaarten helemaal af. Geef er een fotolijstje bij cadeau, en het kaartje kan in de babykamer worden opgehangen.
 

Denk voor een baby- of kindercadeau eens 'out of the box'. Kies een duurzaam cadeau dat veilig is voor het kindje en een plezier voor het oog (en je eigen oren...)!