Waarom biologische kleding?

Waarom kiezen voor biologische kinderkleding?


Ben je op zoek naar nieuwe kleding voor je kind en twijfel je over het kiezen voor biologische en duurzame babykleding? Er zijn veel voordelen verbonden aan het dragen van biologische kleding, zowel voor je kind als voor de natuur. Deze voordelen lichten we graag toe.


In onze webshop vind je een steeds groter wordend assortiment biologische kleding voor baby's en jonge kinderen. De items zijn stuk voor stuk gemaakt van duurzame en eerlijke kwaliteit stoffen. 


Wat is duurzame kleding?


Duurzame babykleding is een verzamelnaam voor kleding die gemaakt is zonder mens, dier of het milieu te schaden. Wist je dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende en mensonterende industrieën ter wereld is? Wij kopen veel kleding, maar slecht 1% van alle kleding wordt eerlijk geproduceerd. Voor het produceren van de niet eerlijke materialen is vaak veel water nodig, voor het telen van het katoen wordt veel gif gebruikt. Het gebruik van gif is slecht voor de bodem, andere organismen en de medewerkers die in de katoenvelden moeten werken. Veelal wordt giftige verf gebruikt, het water om de kleding te spoelen stroomt zo terug de rivier in. Het transport van de kleding levert ook nog eens veel CO2 op. Best schokkend toch? Dit wil je niet voor jouw kind! Babynatuur staat achter de duurzame productie van onze verschillende babyproducten, of dit nu kleding, speelgoed of iets anders is. Wij hebben enkel duurzame merken in ons assortiment, want wij willen niet die 99% zijn die oneerlijk geproduceerde kleding verkoopt.

De productie van kleding moet op een eerlijke manier gebeuren. De arbeiders krijgen hierbij een eerlijk loon, worden voorzien in veilige en hygiënische werkomstandigheden en er is geen spraken van uitbuiting of kinderarbeid. Bij het telen van biologisch katoen wordt minder water verbruikt door het gebruik van regenwater en langzamere groei van de katoenplant. De verf is niet of minder schadelijk voor het milieu en de gezondheid. De gezondheid van de makers én de gezondheid van jouw kindje.

 

Het belang van biologische kinderkleding


Kinderen zijn volop in de groei en hierbij is ook het immuunsysteem van een kind nog niet volgroeid. Giftige en chemische stoffen in kleding zorgen voor een verhoogd risico op een allergische reactie of op eczeem. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen bij jouw kind. Wist je dat kinderen en baby’s met een allergie biologische kleding vaak beter verdragen door het gebruik van biologisch katoen? Daarnaast zit deze kleding ook nog eens erg fijn en comfortabel en voelen de stoffen superzacht aan. Hiermee zal je jouw zoon of dochter dus geheid gelukkig maken.

   
 

Duurzaam en respect voor de natuur


Biologische kinderkleding is zo ontworpen dat er rekening wordt gehouden met alles wat leeft. Er wordt nagedacht over de impact op het milieu. Zo zijn er dus geen dieren en chemicaliën gebruikt voor de productie van de biologische babykleding. Door het aanschaffen van biologische kinderkleding draag je bij aan kwalitatieve kleding voor je kind en het in stand houden van de prachtige natuur. Door de hoogstaande kwaliteit gaat de biologische kleding een stuk langer mee en hoef je niet steeds een nieuw setje te kopen. Zeker als je meerdere kinderen hebt kun je kwalitaief goede kleding makkelijker doorgeven. 

 

Nog meer voordelen van biologische kleding


Ben je nog niet overtuigd? Duurzame kleding heeft ook nog andere voordelen.
  • De kleding van biologische, duurzame stoffen zijn veel zachter
  • Super fijn, duurzame kleding kreukt minder snel én de kleding droogt sneller
  • Je hoeft de kleding minder heet te wassen
  • Natuurlijke stoffen ademen beter, fijn op warme zomerdagen
  • De kwaliteit is beter waardoor de kleding langer mee gaat


Maar duurzame kleding is duur!


Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Natuurlijk, voor een romper van biologisch katoen van een eerlijk merk betaal je meer maar hij blijft ook mooier met wassen en gaat langer mee omdat de kwaliteit beter is. Je kunt je voetafdruk weer verkleinen door de kleding voor een volgend kindje te gebruiken of via Marktplaats te verkopen. Steeds meer bekende merken verduurzamen, neem bijvoorbeeld H&M die een collectie van biologisch katoen heeft (maar merendeel van hun kleding is dat dus nog niet he). 'Greenwashing' wordt dat ook wel genoemd, ofwel: de merken doen zich groener voor dan ze werkelijk zijn. En zeg nou zelf, hoeveel kleding van de H&M is na 10x wassen nog als nieuw?
 

Onze duurzame merken

Bij BabyNatuur vind je duurzame, ecologische en natuurlijke babyproducten. Het voelt goed, letterlijk en figuurlijk. Onze merken worden met zorg gekozen. Zij gebruiken enkel duurzame materialen als biologisch katoen, diervriendelijke wol en natuurrubber. Op de merkenpagina vertellen zij er veelal zelf meer over.

Duurzame babykleding wordt steeds populairder en dat is maar goed ook! Help jij mee om onze voetafdruk op de wereld te verkleinen? Dat is mooi voor de toekomst van je eigen kinderen en kleinkinderen. 
De makers van Wooly Organic in hun duurzame fabriek.