Het geheim van de barnsteen

Het geheim van de barnsteen


Al eeuwenlang wordt Baltisch barnsteen, ook wel Amber genoemd, ingezet om verschillende aandoeningen te behandelen. Wanneer barnsteen tegen de huid wordt gedragen, geeft de warmte van de huid de helende oliën en barnsteenzuur vrij. De huid neemt deze oliën en zuren op.


De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt het lichaam in balans en helpt negatieve emoties en (fysieke) pijn verminderen. Het heeft een positieve werking op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten en slijmvliezen. Het kan de wondgenezing versterken en werkt verlichtend bij doorkomen van tanden bij kinderen. Je ziet tegenwoordig steeds vaker baby’s en kinderen met een barnsteenarmband of -ketting.
 

Fossiele hars van naaldbomen
 

Baltisch barnsteen is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen. De hars is miljoenen jaren geleden uit de boom gedropen en is daarna versteend. Bij BabyNatuur verkopen wij barnsteensieraden, armbanden en kettingen voor jonge kinderen, van Amberos. Amberos is opgericht in Palanga, de Litouwse hoofdstad van amber. Hier spoelen de Baltische stormen deze kostbare steen al duizenden jaren aan. De Amberos-familie verzamelt deze stenen al generaties lang en koestert de verwerking. Zij werken enkel met gecertificeerd amber. Je ontvangt een echtheidscertificaat bij het product, om je er van te verzekeren dat het sieraad is gemaakt van echt Baltisch barnsteen en voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Amberos is trots op hun passie voor deze mooie steensoort en deelt dit graag met de rest van de wereld.

Elk stuk amber barnsteen wordt gladgestreken en gepolijst met behulp van de hoogste technologieën voordat ze worden samengevoegd tot prachtige kettingen en armbanden. Elke ketting, armband of enkelband gemaakt van Amber-stenen is uniek, opmerkelijk sprankelend en buitengewoon fascinerend in hun uiterlijk. Geen enkele is het zelfde van kleur. Alles gebeurd grotendeels handmatig. Op deze manier wordt de hoogste kwaliteit behouden.


  


Verzorging van een barnsteen sieraad


Het is aan te raden om het barnsteen sieraad één keer per maand kort te wassen met een zachte zeep. Leg de ketting regelmatig in de zon. De warmte van de zon ondersteunt de barnsteenzuren om weer naar de oppervlakte te komen. Douchen of in bad gaan kan met het sieraad om. Het is niet verstandig om het sieraad te dragen in chloorhoudend water.
 

Veiligheid


Amberos heeft ook gedacht aan veiligheid. Tussen iedere barnsteen zit een klein knoopje. Het sieraad is ontworpen om te breken als het onder spanning komt te staan. Doordat de steentjes apart geknoopt zijn, zullen de stenen na breken van het sieraad niet volledig los raken.

Wij adviseren om het sieraad alleen onder toezicht van een volwassene te dragen. Draag het sieraad liever niet tijdens het slapen om verstikking en breken te voorkomen.