Het eerste babypakje

Het eerste babypakje

Het eerste babypakje

Het eerste babypakje

Geplaatst op 10-6-2021 door BabyNatuurBabykleding, het eerste babypakje


Het eerste pakje van je baby wordt ook wel een geboortepakje genoemd. Het eerste pakje herinnert je aan de eerste ontmoeting met jullie kindje, een bijzondere dag welke je niet snel zult vergeten. Maar hoe kies je nou het perfecte eerste pakje voor je baby? Wat zijn dingen waar je op kunt letten en welke maat kies je? Wij vertellen je er meer over.

 


Het eerste babypakje aantrekken


Als je voor het eerst een pasgeboren baby aankleed is dat best even wennen. Waar jij bijvoorbeeld wilt dat je kindje zijn of haar armpje buigt, zal het juist strekken. Maar oefening baart kunst! Je zult er steeds handiger in worden. Wil je het jezelf en je newborn gemakkelijk maken, kun je kiezen voor een overslag romper, truitje of pakje. Deze babykleding heeft aan de voorkant knoopjes, een boxpakje ook nog knoopjes langs de billen en benen. Door de overslag hoef je de babykleding niet over het hoofdje van je kindje aan te trekken. Het eerste pakje leg je open op het aankleedkussen, je kindje leg je er op en je wikkelt het pakje zo om je kindje heen. Wel zo fijn voor je kindje én jullie zelf.
Vind je het allemaal niet zo spannend of heb je al wat baby-aankleed-ervaring dan kun je ook prima uit de voeten met babykleding zonder overslag. Het maakt allemaal niet zo veel uit, kies waar jullie je prettig bij voelen.


Eerste pakje baby Konges Slojd Geboortepakje Konges Slojd

 

Het geslacht van je baby


Als je het geslacht van je baby weet, kun je specifiek voor een jongen of meisje een geboortepakje uitkiezen. Weet je het geslacht niet of wil kies je liever voor een gender neutraal geboortepakje dan kun je daar tegenwoordig ook hele leuke modellen en kleuren voor vinden. Vroeger kwam je dan al snel uit op een wit of grijs pakje, nu zie je ook veel mint groen, oker, ecru en karamel. Er is voor elk wat wils, de keuze kan zomaar nog lastig worden!

 

Vluchttas


Heb jij je vluchttas al klaar staan? Het advies is om deze vanaf week zo ver mogelijk ingepakt te hebben. Als de bevalling zich aandienst kun je tijdig naar het ziekenhuis of geboortehuis gaan zonder nog alle spullen bij elkaar te zoeken. Heb je de wens om thuis te bevallen? Zorg er dan ook voor dat jullie een vluchttas klaar hebben staan. Is het onverhoopt toch noodzakelijk om naar het ziekenhuis te gaan, hoeven ook dan alleen wat aanvullende spulletjes in de tas gestopt te worden en kunnen jullie vertrekken. In die vluchttas mag dan natuurlijk het geboortepakje niet ontbreken! 
 

Welke maat kies je voor het geboortepakje?


Je weet van te voren niet precies hoe groot en zwaar je kindje bij de geboorte is. Hoe weet je dan welke maat je nodig hebt voor het geboortepakje? Tja, dat is soms lastig. Heb je in het laatste trimester nog een echo dan kunnen ze vaak wel een inschatting doen. Maar ook dat is geen garantie dat je kindje inderdaad zo groot zal zijn. De meeste baby's hebben de eerste weken maat 50 aan, na 4-6 weken gaan ze dan naar maat 56. Wordt je kindje op de echo's klein geschat, dan is een prematuurpakje (maat 46) ook een goed idee om mee te nemen. Twijfel je heel erg? Neem dan van maat 50 én maat 56 een geboortepakje mee.

 

Oh nee, nat pak!


Een mondje spuug, luier zat niet goed en nu heeft je kindje een nat pak. Het eerste pakje kan meteen weer uit en de was in. Wees wijs en neem in die vluchttas één ultiem geboortepakje mee maar ook nog een mooie nummer twee en nummer drie. Het is nooit verkeerd om met (kleine) kinderen reserve kleding mee te nemen, maar dat geldt ook minstens voor pasgeboren baby's. Helemaal niet erg toch, nog meer prachtige kleding kopen voor jullie kindje...

 

Muts op


Vergeet ook niet om bij het eerste pakje een mooi matchend mutsje te kopen. Baby's verliezen veel warmte via hun hoofdje. Als ze net geboren zijn kunnen ze zich nog niet zo goed op temperatuur houden. Een mutje op zetten zorgt er voor datje baby niet te veel van zijnw armte via het hoofdje verliest.


Strikmuts Konges Slojd Newborn muts Wooly Organic

 

Welk eerste pakje kies je nu voor je baby?


Er zijn zo veel leuke eerste pakjes voor je baby, dat je soms niet kunt kiezen. Een babypakje van biologisch katoen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook beter voor de kwetsbare huid van je baby.
Bij BabyNatuur verkopen wij enkel duurzame babykleding van onder andere biologisch katoen. Veilig voor je kindje en staat prachtig. Ook voor het eerste babypakje bij je daarom bij ons aan het goede adres. Neem een kijkje bij al onze kleding, misschien ziet er iets moois voor jullie kindje bij. 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!