De hydrofiele luier van biologisch katoen

De hydrofiele luier van biologisch katoen

 

Wanneer je zwanger bent krijg je te maken met de babyuitzetlijst waarop de hydrofiele luier niet zal ontbreken. Dit is een dunne, zachte doek van soepel (biologisch) katoen, het is prettig en ideaal voor de tere babyhuid. Hij absorbeert veel vocht, droogt snel, is te wassen op 60 graden én is makkelijk mee te nemen. 


De hydrofiele luiers vind je in zachte kleuren en prachtige designs. Ze zijn niet alleen leuk om voor je eigen babyuitzet te kopen, maar zeker ook leuk om als kraamcadeau te geven of maak er een mooie luiertaart mee. Bovendien kan je ze werkelijk waar voor van alles gebruiken en multifunctioneel is nooit verkeerd als je (kleine) kinderen hebt.
 

Waarvoor kun je een hydrofiele luier allemaal gebruiken?

 

  • Gebruik hem om je kindje na het baden af te drogen. Neem je je kindje mee onder de douche? Leg dan een verschoonkussen op de badkamervloer, wikkel na het douchen je kindje in de doek en leg je kindje op het verschoonkussen. Je kindje ligt zacht en warm terwijl jij eerst jezelf afdroogt en aankleed. De hydrofiele luier neemt direct het vocht op waardoor je je kindje nog nauwelijks hoeft af te drogen.
  • Tijdens het voeden van je kindje en het laten van een boertje. Je kunt met de doek het mondje makkelijk even poetsen en opkomende melk wordt opgevangen.
  • Vouw hem in een driehoek en leg het onder het hoofdje in bed, dagelijks kun je het makkelijk verschonen. Baby's geven vaak wat melk terug en door de doek onder het hoofdje te gebruiken voorkom je dat je regelmatig al het beddengoed moet verschonen.
  • Deze truc kun je natuurlijk ook goed gebruiken in de wandelwagen of box. Bij warm weer kun je hem ook goed gebruiken in de maxicose of autostoel. Als je kindje dan zweet, hoef je niet de hele hoes van de stoel te wassen maar kun je gewoon even een schone hydrofiele luier er in leggen.
  • Tijdens een warme zomernacht, kun je hem ook als laken gebruiken.
  • Doordat hij dun en ademend is, is hij goed te gebruiken bij het inbakeren van onrustig slapende kindjes.
  • Geef je borstvoeding en wil je in openbare ruimten wat privacy? Leg de hydrofiele luier over je schouder en kindje zodat jullie beide meer rust ervaren.
  • Wist je dat sommige kindje zo verknocht raken op hun doek, dat het een knuffeldoek wordt? 
  • Zeker de normale maat (ca 60x70 cm) is gemakkelijk mee te nemen tijdens een dagje weg. Stop hem in je tas en je hebt altijd een schone ondergrond tijdens het verschonen, een spuugdoek of speelkleedje bij je.


De hydrofiele luier is niet voor niks één van de hotitems op de babyuitzetlijst. Waar je als leek nog dacht een hydro-wattes? Weet je na een week als kersverse newborn-parents al de meerwaarde van deze doekentoppers!

 

Waarom je een hydrofiele luier niet als zonnedoek moet gebruiken


Ook als zonbescherming wordt de hydrofiele doek vaak genoemd, maar wij kunnen daar niet helemaal achter staan. Als je kindje in de wandelwagen ligt en je legt de hydrofiele doek over de opening, dan loopt de temperatuur in de wandelwagenbak al heel snel op. Je kindje krijgt het veel te warm wat ernstige gevolgen kan hebben. Net als in een stilstaande auto, daar loopt de temperatuur ook flink van op. We kennen allemaal de nieuwsberichten er over... Houd er altijd rekening mee dat er voldoende frisse lucht langs je kindje moet kunnen, sluit de wandelwagenbak daarom nóóit helemaal af. Liever nog gebruik je een parasol of paraplu aan de wandelwagen.

    


Je hebt nooit genoeg hydrofiele luiers in huis


Het is niet verkeerd een groot aantal hydrofiele luiers in huis te hebben, je zult ze echt veel gebruiken. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De kleine versie is handig als handdoek, tijdens het voeden en verschonen van je kindje. De grote versie is erg handig in het bedje, wandelwagen of de box. Leg hem onder het hoofd van je kindje, zo hoef je minder snel het hoeslaken te verschonen na het teruggeven van voeding. Maar ook grotere kinderen (peuters en kleuters) worden nog graag afgedroogt met de grote versie.
 

Doeken van biologisch katoen


Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar hydrofiele luiers gemaakt van biologisch katoen. Het katoen is op een verantwoorde wijze geteeld, de hydrofiele doek gemaakt met goede voorwaarden voor makers en natuur. Daarnaast zijn de hydrofiele luiers van biologisch katoen veelal zachter en gaan langer mee. Ze zijn er in het wit, effen kleur of leuke print. Kijk in ons assortiment welke duurzame merken wij vertegenwoordigen met mooie, zachte én praktische hydrofiele luiers.

Oh enne...., als je kind echt te groot wordt om deze doek nog te gebruiken, dan zijn het perfecte poetsdoeken!